Information
 
Advertisement
 

Sabun Susu Beras-Sabun Untuk Menghilangkan Jerawat

Sabun Susu Beras-Sabun Untuk Menghilangkan Jerawat
Click to enlarge
Price: RM0.00
Availability: In Stock
Model: Sabun Susu Beras
Average Rating: Not Rated


Share This

UNTUK MENGHILANGKAN JERAWAT

SABUN SUSU BERAS ALJO
 
KEBAIKAN SABUN SUSU BERAS ALJO
Sabun ini diperbuat dari 100% susu beras semulajadi yang diekstrak dari beras terbaik yang kaya dengan vitamin dan khasiat bagi kecantikan kulit pada wajah dan badan. Ia juga dapat  melembut serta menyerikan kulit dan menjadikan kulit anda semakin sihat dan bermaya. Dengan penggunaan yang berterusan, Sabun Susu Beras Aljo dapat membantu merawat semula kulit anda yang mengalami masalah seperti jerawat. Sabun Susu Beras Aljo amat sesuai untuk semua jenis kulit. Sabun Susu Beras Aljo selamat digunakan kerana tidak mengandungi bahan kimia.
 
Sabun Susu Beras

Gunakannya setiap hari untuk:
*Mencerahkan kulit
* Menjadikan kulit sihat
* Menjadikan kulit halus
* Mencegah dan menghilangkan jerawat dan jeragat
* Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
* Memberi kesegaran sepanjang hari kerana fungsinya yang dapat melembabkan kulit

Sabun Susu Beras Aljo sesuai digunakan sebagai sabun mandi

Amat sesuai untuk :
1. Kulit Normal
2. Kulit Kering
3. Kulit Berminyak
4. Kulit Berjerawat
5. Kulit Kombinasi
6. Kulit Sensitif

Cara Menggunakan Sabun Susu Beras Aljo

1. Tanggalkan kesan makeup
2. Bilas muka dengan air suam
3. Cuci muka dengan sabun susu beras
4. Kemudian bilaskan dengan air suam
5. Cuci semula dengan sabun susu beras
6. Tunggu 1 hingga 3 minit (sehingga kering)
7. Bilas dengan air sejuk
*** Cuci muka menggunakan Sabun Susu Beras Aljo 2 hingga 3 kali sehari ***

Rice Milk Soap
 
Traditionally in Sabah, rice will be ground to powder and make it as a face mask to control the pimple.  This means to control oily skin.  It is not only Sabah that uses Rice Powder Mask but it is well known in South East Asia for its usefulness to skin.
 
It will be more convenient nowadays to make it as soap which is to clean and nourish.
 
Natural rice milk Soap has a deep cleansing action; a control oily skin and reduces the occurrence of blackheads. Vitamin E nourishes and  moisturizes your skin for a smooth and  healthy luster. Great gentle natural scent.
 
Sabun Susu Beras Aljo
Sabun ini diperbuat dari 100% susu beras semulajadi yang diekstrak dari beras terbaik yang kaya dengan vitamin dan khasiat bagi kecantikan kulit pada wajah dan badan. Ia juga dapat  melembut serta menyerikan kulit.. Sabun Susu Beras Aljo amat sesuai untuk semua jenis kulit.

Testimoni Sabun Susu Beras Aljo


TESTIMONI 1 
"Setelah saya menggunakan sabun susu beras aljo , kulit saya menjadi tegang dan cerah.Sabun ini berkesan untuk mengurangkan jeragat pada muka walaupun baru menggunakannya untuk beberapa hari. Kesannya amat ketara hingga sering dikagumi oleh kawan-kawan.Saya amat yakin dengan produk ini dan akan terus menggunakannya."

TESTIMONI 2 
"Selama ini saya mempunyai masalah kulit wajah yang tidak bermaya dan berjerawat. Selepas beberapa hari menggunakannya, wajah saya nampak bersinar dan berseri kembali. Jerawat juga semakin hilang. Saya sangat puas hati kerana mencuba sabun susu beras aljo"

TESTIMONI 3
"Sabun susu beras bagus kerana bila kita menggunakannya kulit kita tidak berminyak dan kulit kita juga menjadi tegang. Bekas hitam yang ada di muka juga beransur hilang.Yang paling bagus ialah kulit wajah bertambah halus"

 TESTIMONI 4
"Saya sungguh berpuas hati setelah menggunakan sabun kecantikan ini, kerana ia menghaluskan kulit muka saya , lebih licin , liang roma semakin kecil, muka terasa tegang saya mendapat keyakinan apabila berurusan dengan ramai orang. Anda patut mencubanya ...barulah dapat tahu kebaikannya, harganya pun murah"

TESTIMONI 5
"Sabun ni memang berkesan. Sesuai untuk kulit sensitif macam saya ni. Saya pakai setiap hari. Sesuai untuk sesiapa yang nak kulit jadi cerah, memang puas hati guna.Kulit juga akan jadi lembab dan lembut."

TESTIMONI 6
 Setelah saya menggunakan sabun susu beras aljo ,kulit saya yang selalu kelihatan berminyak telah berkurangan.Bintik-bintik hitam di muka saya pun telah berkurangan. Saya suka sabun ini kerana keharumnya yang berbeza dengan sabun yang lain.Memang berkesan!

TESTIMONI 7
" Puas hati sebab bila pakai, kulit makin lembut dan kurang berminyak. Tak ada masalah jerawat lagi sebab sebelum ni guna pencuci muka biasa, jerawat tetap keluar. Kulit pun makin cantik dan berseri"

 

TESTIMONI  8
"Wajah saya ada tompok-tompok hitam.Setelah saya mencuba sabun susu beras aljo ,tompok-tompok hitam di wajah saya beransur hilang.Jadi saya pun mempromosikan sabun ini kepada kawan-kawan saya"

TESTIMONI 9
"Muka yang berminyak dan penuh dengan jerawat batu membuatkan saya tidak yakin untuk tampil menawan walau di mana saya berada. Pelbagai produk kecantikan yang serba mahal telah saya cuba namun dengan hanya menggunakan sabun susu beras aljo, kulit mati yang tidak sihat mengelupas dan kulit muka saya beransur pulih"

TESTIMONI 10
"Saya mempunyai jerawat pasir dan bintik-bintik merah pada muka dan bahagian belakang badan. Begitu juga kesan lubang bekas jerawat yang dipicit. Petua nenek menggunakan sabun susu beras membantu liang roma saya menjadi kecil dan kulit menjadi halus"
 

Cara Mencegah Dan Menghilangkan Jerawat

 

Jerawat lebih dianggap sebagai satu ciri keremajaan kerana biasanya bermula pada usia remaja. Lazimnya bahagian muka yang terjejas.

Terdapat banyak jenis jerawat seperti jerawat roscea dan jerawat vulgaris yang bukan sahaja melibatkan muka, malah turut melibatkan bahagian leher, bahu, dada dan bahagian belakang atas badan.

Pada peringkat remaja, kelenjar sebum kulit sangat aktif dalam menghasilkan sebum atau minyak akibat daripada ketidakseimbangan hormon.

Pembentukan jerawat bermula dari bukaan kelenjar sebum tersekat. Keadaan ini menggalakkan bakteria merebak.

Bakteria menyebabkan bukaan kelenjar terdedah kepada kotoran. Ini seterusnya menyebabkan bukaan kelenjar menjadi kotor lalu membengkak. Akhirnya, ia akan pecah dan mengeluarkan nanah.

Jerawat tidak membawa maut. Ia lebih merupakan masalah kosmetik dan sosial.

Penyakit boleh dielakkan dengan meningkatkan kebesihan diri. Kini terdapat ubat dalam pasaran yang boleh menyembuhkan penyakit ini. Walau bagaimanpun, penggunaan ubat perlulah mengikut persepsi dan arahan doktor.

Penyebab Jerawat :

Penyebab sebenarnya mengapa seseorang mempunyai jerawat dan yang lain tidak masih belum diketahui secara menyeluruh.

Namun andata beberapa faktor yang menyebabkan jerawat ialah :
• Tekanan/Stress;
• Keturunan;
• Aktiviti hormon : Salah satu faktor penting yang menyebabkan timbulnya jerawat adalah meningkatnya produksi hormon testosteron, yang dimiliki oleh tubuh pria maupun wanita. Hormon testosteron yang terdapat dalam tubuh lelaki maupun wanita menyebabkan timbulnya jerawat dengan merangsang kelenjar minyak (sebaceous gland) untuk menghasilkan minyak (sebum) secara berlebihan;
• Kelenjar minyak yang hiperaktif;
• Bakteria;
• Radang kulit kerana sentuhan;
• Anabolic steroid;
• Pil perancang, namun ramai wanita mengalami penurunan munculnya jerawat semasa pemakaian pil; dan
• Berada dalam lingkungan kadar klorin yang tinggi, terutama chlorinated dioxins, yang menyebabkan jerawat serius yang disebut Chloracne.
 

Cara Mencegah Jerawat: 
 
 

Setiap wanita maupun lelaki inginkan wajah yang putih dan bersih. Dari itu, lebih baik mencegah daripada mengubati. Ini juga termasuk mencegah timbulnya jerawat.

Jerawat yang tumbuh di wajah dapat membuat penampilan kita menjadi kurang menarik. Selain itu, bekas jerawat akan meninggalkan kesan di wajah kita. 

Selain dari mengubati jerawat yang ada, perlu juga dilakukan langkah-langkah pencegahan agar jerawat yang menjengkelkan tidak membataskan penampilan anda. Gunakan sabun susu beras untuk mencuci muka anda bagi mencegah timbulnya jerawat di samping menjadikan kulit anda semakin sihat dan cerah.

Membersihkan wajah perlu dilakukan setiap hari. Kotoran yang melekat di wajah dapat menyumbat pori-pori. Wajah yang kurang bersih akan menyebabkan muka ditumbuhi jerawat  dan menjadikan penampilan anda kurang menarik. Agar wajah anda sentiasa menawan, cucilah dengan sabun susu beras Aljo.

Sabun Susu Beras Aljo dihasilkan 100% dari bahan semula jadi. Produk sabun susu beras ini bukan sahaja boleh digunakan oleh golongan wanita tetapi juga lelaki. Mereka yang menggunakannya akan berasa segar sepanjang hari dan badan tidak melekit walaupun berpeluh sekaligus mengatasi masalah bau badan yang sering dialami oleh mereka yang bekerja di luar pejabat.
 


TIPS YANG BAIK UNTUK MENCEGAH JERAWAT
Bagi anda, samada wanita maupun lelaki pernah mengalami masalah jerawat. Perkara ini biasanya tidak digemari oleh para remaja terutama kaum wanita. Perkataan yang tepat untuk bebas dari jerawat ialah lebih baik mencegah daripada mengubati.


Berikut disediakan beberapa tips efektif untuk anda yang bimbang dengan masalah jerawat 

* Bersihkan wajah sehari minimal dua kali dengan sabun susu beras Aljo.Sabun susu beras Aljo tidak mengandungi bahan kimia atau parfum.
* Elakkan dari selalu menyentuh wajah terutama apabila tangan anda kotor. Bila kulit wajah yang sangat sensitif terkena kotoran atau kuman dari luar, jerawat akan mudah timbul.
* Ketika anda sedang berjerawat, jangan menyentuh atau memicit jerawat. Ini boleh meninggalkan bekas di wajah anda.
* Lakukan pembersihan wajah dengan wap atau air hangat setiap seminggu atau dua minggu sekali. Hal ini baik untuk membuka pori-pori dan mengangkat kotoran yang tersisa di wajah.
* Mencegah jerawat tidak hanya dilakukan dari luar saja. Walaupun anda rajin membersihkan wajah setiap hari, tetapi jika tidak melakukan perawatan dari dalam akan menjadi sia-sia.. Makanlah  makanan yang berkhasiat dan bervitamin serta mengandung banyak serat seperti, sayuran dan juga buah-buahan untuk menjaga kulit tetap sihat dan terhindar dari jerawat. Hindari makanan yang mengandung kafein serta makanan yang masin.
* Elakkan makanan yang dapat menimbulkan jerawat.
* Munculnya jerawat tidak hanya dari makanan ataupun kurangnya perawatan untuk wajah. Bila anda merasa stress, maka hormon yang dikeluarkan dari tubuh juga dapat menjadi penyebab timbulnya jerawat. Hindari stress, untuk mencegah timbulnya jerawat.


CARA UNTUK MENGHILANGKAN JERAWAT

Wajah merupakan bahagian tubuh kita yang paling mempesona bagi setiap insan, baik lelaki maupun wanita. Kerana penilaian seseorang ditentukan terutama pada wajah. Maka dari itu hendaklah kita menjaga wajah agar selalu bersih, putih dan tidak kotor. Pada waktu jerawat timbul, kita sering kali  terganggu dengan kehadirannya. Terutama bagi para wanita yang sangat mengambil berat tentang penampilan mereka.

Jerawat akan muncul pada waktu usia muda (para remaja). Terdapat banyak remaja yang sering timbul jerawat entah di pipi, hidung, dahi, telinga bahkan ada juga yang tumbuh di dada ataupun punggung. Seringkali kita minder, bete, kesal dengan adanya jerawat pada wajah kita.

Dalam menghilangkan jerawat pada wajah kita ada banyak cara yang bisa kita lakukan. Tergantung kita mau cara alami atau dengan bahan kimia. Jika kita ingin menghilangkan jerawat dengan cara alami mari kita ikuti beberapa cara berikut ini :

Rajin Membersihkan Wajah Dengan Sabun Susu Beras

Wajah merupakan bagian yang sering terkena debu atau bakteria waktu kita menjalankan aktiviti seharian.. Dari itu kita harus selalu membersihkan wajah kita agar jangan sampai bakteria atau debu yang melekat pada wajah kita menimbulkan jerawat. Ketika membersihkan wajah, perkara pertama yang harus kita lakukan cuci muka dengan air dahulu dan kita bersihkan wajah kita dengan sabun susu beras.

Hindari Makanan Yang Boleh Menganggu Peredaran Darah

Makanan yang dimaksutkan seperti gula, coklat dan kaacang. Ada yang lain yaitu hindari makanan yang berminyak, pedas serta berlemak. Karena semua makanan tersebut akan mengganggu peredaran darah pada tubuh kita. Jadi proses detoxitasi pada tubuh kita tidak bisa berjalan dengan lancar dan terganggu. Usakan rajin-rajin mengkonsumsi sayuran serta buah-buahan. Daun kemangi dan daun peterseli (parsley) dipercaya juga bisa mengobati jerawat dari dalam tubuh. Untuk buah, bisa mengkonsumsi apel karena mengandung antioksidan.

Selalu Bersenam

Dengan berolahraga, kehangatan tubuh akan membuka pori-pori pada kulit kita dan mengeluarkan kotorannya. Penjelasannya, jika saat kita olahraga maka peredaran darah kita akan lancar dan proses detoxitasi akan berjalan teratur, jadi darah-darah kotor yang ada di dalam tubuh akan terbuang bersama dengan peluh yaang keluar.

Banyakan Minum Air Putih

Kalau boleh, ikut nasihat doktor dengan minum air  8 gelas sehari. Ini adalah kerana dengan mencuci muka, berolahraga dan minum air putih secara teratur membuat jerawat sukar muncul.

http://susuberas.blogspot.comOrder Sabun Susu Beras Di sini
ORDER DI SINI
Order Melalui SMS - Cepat Dan Mudah di mana anda hendaklah terlebih dahulu membuat pembayaran di salah satu bank yang disenaraikan di bawah ini mengikut jumlah pembelian.
Pembayaran boleh dibuat sama ada melalui Online Banking, Cash Deposit Machine, Mesin ATM atau di kaunter bank mengikut yang mana lebih mudah bagi anda.No akaun : 10100004469528
 Nama Pemegang Akaun : SHARON RAYMOND KISIL

 
Harga Satu Unit Untuk Sabah : RM12.90 ( 90g )
RM 12 tidak termasuk bayaran Pos. Untuk Pos Berdaftar, bayaran tambahan sebanyak RM3 dikenakan.

RM12 + RM 3 = RM15
Untuk Pos Laju, bayaran tambahan sebanyak RM 6 dikenakan.  

1 unit : RM12 + RM6 = RM18
Beli 2 unit dengan harga RM30 (termasuk bayaran Pos Laju )


Harga Satu Unit Untuk Semenanjung Dan Sarawak : RM 14.90 ( 90g )
Anda boleh memilih untuk menggunakan samada Pos Berdaftar atau Pos Laju.
Bayaran untuk Pos Berdaftar  ialah RM3.
RM14 + RM3 = RM17
Jika anda membeli dua unit, anda hanya perlu membayar RM30 (Pos Berdaftar) 
 
 Untuk Pos Laju, bayaran tambahan sebanyak RM 9 dikenakan. 
1 unit : RM14 + RM9 = RM23
2 unit : RM28 + RM9 = RM37


Setelah pembayaran dibuat, sila SMS  maklumat anda seperti :- NAMA, ALAMAT, JUMLAH WANG, WAKTU dan TARIKH BAYARAN, NAMA PRODUK DAN JUMLAH UNIT ke 019-5306860  (Sharon)

Terima Kasih

 

SET
Anda boleh juga mengisi borang yang disediakan dan produk akan diposkan setelah wang dimasukkan ke dalam akaun
ELAH PEMBAYARAN DIBUAT, Sila SMSkan maklumat anda seperti :- Nama, Amat, Nama bank, Jumlah, Waktu dan rikh ayan, NaAnda boleh juga mengisi borang yang disediakan dan produk akan diposkan setelah wag dimasukkan ke dalam akaunma produk dan jmlah unitke 019-530686
KKM : NOT 110802101K
 
 

 
PELUANG BISNES
 
Kami Sedang Mencari Agen Dan Pengedar Untuk Memasarkan 
Sabun Susu Beras Aljo 
 

 


http://shonstore.blogspot.com

http://www.youtube.com/watch?v=GMqoH4UKbr4

 

Write Review
Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad            Good

Enter the code in the box below:

Sabun Susu Beras-Sabun Untuk Menghilangkan Jerawat
Click to enlarge